Κριτική στο άρθρο “Η θρησκεία ως ποινικό αδίκημα”

Μέτα τη δημοσίευση του εν λόγω άρθρου ο κύριος Τζήμερος ζήτησε ανοιχτά από τους φίλους του, στους οποίους συγκαταλέγομαι και μάλιστα στους θετικά προσκείμενους προς εκείνον να το σχολιάσουν, άρχισα λοιπόν να γράφω τις σκέψεις μου στο facebook αλλά σύντομα συνηδειτοποίησα ότι το άρθρο είναι αρκετά μεγάλο για να χωρέσει σε ένα ποστ, επί τη ευκαιρία λοιπόν να γράψω και ένα καινούργιο ποστ στο μπλόγκ.

Κατ’ αρχάς θα ήθελα να δηλώσω την απογοήτευση μου με τους συλλογισμούς του κυρίου Τζημερου, σαν φίλιος φιλελεύθερος και σαν κάποιος που έχει μοιραστεί πολλές από τις σκέψεις του κυρίου Τζημερου στο διαδίκτυο, είμαι διπλά απογοητευμένος.

Επιχείρημα Α-Παραλληλισμός Μουσουλμάνων με “Βάζελους” και “Γαύρους”

Φυσικά, αν κάποιος οπαδός του Παναθηναϊκού μηνύσει τον Μαρινάκη επειδή διάβασε σε έναν τοίχο “Βάζελοι θα πεθάνετε!” το δικαστήριο δεν θα τον πάρει στα σοβαρά. Τέτοιες απειλές είναι εντελώς αστείες, μολονότι δεν είναι σπάνιες οι συρράξεις μεταξύ αντίπαλων οπαδών, που έχουν οδηγήσει και σε απώλεια ζωών. Πάει πολύ όμως να το πάρεις ως οργανωμένη και διαρκή απειλή.

Ακριβώς λοιπόν επειδή ο ίδιος καταλαβαίνει ότι είναι αστείο να κάνουμε μηνύσεις και καταγγελίες για ένα σύνθημα στο τοίχο δεν μπορεί και ο ίδιος να αποδίδει συλλογική ευθύνη σε όλους τους Μουσουλμάνους για τα συνθήματα και πράξεις κάποιων ολίγων μεταξύ τους.

Επιχείρημα Β-Έκκληση στον ποινικό κώδικα έναντι όλων των Μουσουλμάνων.

Το σχετικό έγκλημα περιλαμβάνεται στο κεφάλαιο του Ποινικού Κώδικα, με τίτλο “αδικήματα κατά της προσωπικής ελευθερίας”, καθώς θεμελιώδες στοιχείο της έννοιας της ελευθερίας είναι το αίσθημα ασφάλειας. Ο καθένας δικαιούται να ζει σε καθεστώς ειρήνης και απουσίας φόβου για τα έννομα αγαθά του, τα δικά του ή της οικογένειάς του. Αν λοιπόν σε πάρω τηλέφωνο και σου πω ότι “αν σε πετύχω στο δρόμο θα σε χτυπήσω”, το δικαστήριο θα με καταδικάσει.

Έκτος εάν κάποιος συγκεκριμένος άνθρωπος τον απείλησε, για μια ακόμη φορά δεν μπορεί ο ίδιος να ενοχοποιεί και να καταδικάζει σύσσωμο τον Μουσουλμανικό κόσμο, διότι και οι Έλληνες ή μη, μουσουλμάνοι έχουν ίσο δικαίωμα ανεξιθρησκίας και ελευθερίας έκφρασης και δεν είναι ανθρωπινό αλλά ούτε και εύνομο να συγκαταλέγουμε απλούς ανθρώπους με τρομοκράτες, ούτε να τους καταδικάζουμε χωρίς στοιχειά αλλά και ούτε να τους παροτρύνουμε να απαρνηθούν την ταυτότητα τους για να μην καταδικαστούν.

Και για να ενοχοποιήσει όλους τους Μουσουλμάνους κάνει αναφορά σε ψευδή στοιχειά ότι δήθεν πλειοψηφία Μουσουλμάνων υποστηρίζει την τρομοκρατία και τον φονταμενταλισμό…σχετικά:

Τι θα συνέβαινε, επιπλέον, αν δημοσκοπήσεις μεταξύ των οπαδών του Ολυμπιακού έδιναν πλειοψηφικό ποσοστό στην άποψη ότι “μόνο οπαδοί του Ολυμπιακού πρέπει να υπάρχουν στον κόσμο και όλοι οι άλλοι πρέπει να θανατώνονται”; Τι θα συνέβαινε αν ο Τσουκαλάς αντί να λέει “άντε γειά” έλεγε: “όπου τους βρείτε, σφάξτε τους”; Κι αν αποκεφάλιζε και μερικούς “βάζελους” on camera; Τα πράγματα από κει που ήταν αστεία θα σοβάρευαν πολύ, μα πάρα πολύ, ε;
….
Όμως δεν είναι αυτό το σημερινό θέμα μας. Μπορεί να μην συμβεί, αν και τίποτε δεν αποκλείεται με την ανατροπή που θα φέρει σε 30 χρόνια η δημογραφική έκρηξη των μουσουλμανικών πληθυσμών στην Ευρώπη. Αυτό το άρθρο εστιάζει στην διαρκή απειλή, ως ποινικό αδίκημα, που συνιστά σήμερα η ίδια η μουσουλμανική θρησκεία και στην συνεπακόλουθη ποινική ευθύνη καθενός που την ασπάζεται “en bloc”, άκριτα.

Δεν υπάρχει βέβαια τίποτα σχετικό, και ούτε υπάρχει καμιά δημοσκοπικη πλειοψηφία που να στηρίζει κάτι τέτοιο. Υπάρχει δε μια ψευδή έρευνα η οποία ρωτούσε τους Μουσουλμάνους ενός γκετου τις εξής ερωτήσεις:

Εμπιστεύεστε τους Εβραίους;
Θα θέλατε Ομοφυλόφιλους για φίλους σας;
Πιστεύετε ότι οι νόμοι στο Κοράνι είναι νόμοι που ισχύουν δια παντός;
Πιστεύετε ότι οι νόμοι από το Κοράνι υπερισχύουν τους νόμους του Κράτους;

Οι ερευνητές λοιπόν για να βγάλουν το αποτέλεσμα που ήθελαν να βγάλουν αντί να ρωτήσουν ένα τυχαίο δείγμα Μουσουλμάνων από όλες τις κοινωνικές τάξεις πήγαν στα φτωχότερα γκέτο και ρώτησαν τους παροικούντες αυτών αποκλειστικά, για να δικαιολογήσουν τους εαυτούς τους έγραψαν ότι δεν είχαν οι κακόμοιροι χρήματα να πάνε αλλού αλλά ούτε και να πάρουν τηλέφωνα. Γράφουν οι ίδιοι σχετικά:

Face-to-face interviewing is expensive, especially when the target group is a minority; interviewers will have to travel a lot before obtaining the desired number of interviews, leading to high costs. Many studies on immigrants therefore opt to focus on a selected number of cities, or even neighbourhoods; often those with a high share of people belonging to the target group population.

Με λίγα λόγια για να συνενοούμαστε είναι σαν να πήγε κάποιος στα trailer-park της Αμερικής, να ρώτησε τους παροικούντες κάποιες ερωτήσεις και μετά να έβγαλε συμπέρασμα για όλους τους Αμερικάνους. Φυσικά αυτές οι “έρευνες” μόνο γελοίες μπορούν να αποκαλεστούν και δεν τιμούν αυτούς που τις επικαλούνται.

Ας συνεχίσουμε….γράφει ο κύριος Τζήμερος…για τους Παλαιστινίους τρομοκράτες:

Το καίριο ερώτημα είναι: ποιοι είναι οι φανατικοί; Ποιοι είναι έτοιμοι να ζωστούν εκρηκτικά ή να ορμήσουν με μαχαίρι στον γείτονα όπως γίνεται εδώ και 6 μήνες στην λεγόμενη “Ιντιφάντα των μαχαιριών” στο Ισραήλ και έχει κοστίσει τη ζωή 33 ανύποπτων πολιτών μεταξύ των οποίων 4 ξένοι;

Βεβαίως και η τρομοκρατία είναι λάθος και κατακριτέα αλλά ακόμα και Ισραηλινοί όπως ο Γκίντεον Λεβί με άρθρο του στην Haaretz αναγνωρίζει ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν έναντι στις κατοχικές δυνάμεις, το ίδιο φυσικά αναγνωριζει και ο Ειδικός Απεσταλμένος του ΟΗΕ στα κατεχόμενα ο Εβραίος Ρίτσαρντ Φωκ του οποίου δεν του επετράπη η πρόσβαση στα κατεχόμενα από το Κράτος τους Ισραήλ. Καλό θα ήταν και για την δική μας ψυχική αρμονία να μην πούμε περισσότερα για την συμπεριφορά του Κράτους του Ισραήλ σε Ελληνες όπως το πάγωμα των λογαριασμών του Πατριαρχείου, το κλείσιμο των Ελληνο-Ορθοδοξων σχολείων αλλά ούτε και για την παράδοση του φτυσίματος στη Ιερουσαλήμ.

Μετέπειτα ο κύριος Τζήμερος κάνει ένα πέρασμα από τις φιλο-πολεμικές σούρες του Κορανίου και τελικά καταλήγει:

Ο Αχμέτ λοιπόν και κάθε μουσουλμάνος που αποδέχεται τις φιλοπολεμικές σούρες του Κορανίου θα μπορούσε να μηνυθεί για απειλή, διαφωνεί κανένας; Αλλά αν η απειλή επισύρει ποινή ενός έτους το πολύ, υπάρχει ένα άλλο αδίκημα που επισύρει δεκαετή κάθειρξη: η σύσταση συμμορίας….
Η δυσκολία της νομικής απόδειξης έγκειται στο ότι καμία συμμορία δεν φτιάχνει καταστατικό στο οποίο να δηλώνει γραπτώς τις προθέσεις της και να βάζει τα μέλη της να υπογράψουν! Γι’ αυτό οι συμμορίες δικάζονται και καταδικάζονται, αφού πρώτα εγκληματήσουν. Όμως στην περίπτωση των μη εκκοσμικευμένων μουσουλμάνων η απόδειξη των προθέσεών τους υπάρχει ήδη καταγεγραμμένη: λέγεται Κοράνι.

Επειδή αυτό θα ήταν κάπως γελοίο να το αντιμετωπίσει κανείς με τη δέουσα λογική απλά του αφιερώνω το σχετικό βίντεο:

    Καθως και μερικους στίχους από τον Θούριο του Ρήγα Φεραίου:

Και τότε με τα χέρια, ψηλά στον ουρανόν
ας πούμ’ απ’ την καρδιά μας, ετούτα στον Θεόν.

Ω βασιλεύ του κόσμου, ορκίζομαι σε Σε,
στην γνώμην των τυράννων, να μην έλθω ποτέ.
Μήτε να τους δουλεύσω, μήτε να πλανηθώ,
εις τα ταξίματά τους, για να παραδοθώ.

Εν όσο ζω στον κόσμον, ο μόνος μου σκοπός,
για να τους αφανίσω, θε να `ναι σταθερός.
Πιστός εις την πατρίδα, συντρίβω τον ζυγόν,
αχώριστος για να `μαι, υπό τον στρατηγόν.

Κι αν παραβώ τον όρκον, ν’ αστράψ’ ο ουρανός,
και να με κατακόψει, να γένω σαν καπνός.

Σ’ ανατολή και δύση, και νότον και βοριά,
για την πατρίδα όλοι, να `χωμεν μια καρδιά.
Στην πίστην του καθ’ ένας, ελεύθερος να ζει,
στην δόξαν του πολέμου, να τρέξωμεν μαζί.

Βουλγάροι κι Αρβανίτες, Αρμένιοι και Ρωμιοί,
Αράπηδες και άσπροι, με μια κοινήν ορμή,
Για την ελευθερίαν, να ζωσωμεν σπαθί,
πως είμαστ’ αντρειωμένοι, παντού να ξακουσθεί.

Σας κράζει η Ελλάδα, σας θέλει, σας πονεί,
ζητά την συνδρομήν σας, με μητρική φωνή.
Τι στέκεις Παζβαντζιόγλου, τόσον εκστατικός;
τινάξου στο Μπαλκάνι, φώλιασε σαν αητός.

Και συ που στο Χαλέπι, ελεύθερα φρονείς
πασιά καιρόν μη χάνεις, στον κάμπον να φανείς.
Με τα στρατεύματά σου, ευθύς να σηκωθείς,
στης Πόλης τα φερμάνια, ποτέ να μη δοθείς.

Να σφάξουμε τους λύκους, που στον ζυγόν βαστούν,
και Χριστιανούς και Τούρκους, σκληρά τους τυραννούν.
Στεργιάς και του πελάγου, να λάμψει ο σταυρός,
και στην δικαιοσύνην, να σκύψει ο εχθρός.

Ο κόσμος να γλιτώσει, απ’ αύτην την πληγή,
κι ελεύθεροι να ζώμεν, αδέλφια εις την γη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.